17 Νοε 2014

* ΟΤΑΝ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΝΑΕΙ


ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.

ΑΠΛΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΠΟΥ ΦΟΡΑΝΕ!

3 σχόλια:

  1. Έτσι είναι όπως τα λέτε, απλά κάποιες φορές πέφτουν σε μικρό χρονικό διάστημα και άλλες φορές κάνουν χρόνια να πέσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταρχήν θα ήθελα να πώ, ότι η αλήθεια δεν πονάει, η αλήθεια ελευθερώνει εμάς. Εγώ είμαι η αλήθεια είπε ο Χριστός. Και εφόσον Χριστός, Εκείνος τα σηκώνει, τα αναλαμβάνει όλα, με την προϋπόθεση όμως να προστρέξουμε με άπειρη ταπείνωση και κράζοντας με επιμονή και υπομονή, λαμβάνουμε τον "Ήλιο" και τις θεραπευτικές του ιδιότητες μέσα μας.
    "Από χίλιες πληγές μπαίνει ο Ήλιος μέσα μου", είπε ο Νικηφόρος Βρεττάκος σε ένα ποίημα όπου Ήλιος όμως μέσα μας, εκεί και η Αιώνια Λύτρωση!

    Αυτό που πονάει, όταν πέφτει μία μάσκα δεν είναι η αλήθεια, αλλά ο πληγωμένος εγωισμός!
    Όμως αυτός ο πόνος, είναι ευλογημένος πόνος, γιατί είναι ο καυτηριασμός του καρκινώματος του εγωισμού μας.

    2. Μάσκες και κάσκες υπάρχουν σε απλούς ανθρώπους, σε Κυβερνώντες και σε Αρχηγούς Εκκλησιών. Άλλη η επίδραση του ενός στο κοινωνικό περιβάλλον, και άλλη η επίδραση του άλλου σε επίπεδο Έθνους!.
    3. Σε κάποιο βαθμό όλοι φοράμε μάσκες, και η μέριμνα από μέρους μας είναι αφενός να βγάλουμε τη μάσκα μας, και αφετέρου να αντιληφθούμε τις μάσκες αυτών που ψηφίζουμε και καθοδηγούν τη Χώρα μας, και αυτών που υποτασσόμαστε Πνευματικά και Εκκλησιαστικά και καθοδηγούν την ψυχή μας.
    Εάν θελήσουμε να πετύχουμε το δεύτερο χωρίς να λάβουμε μέριμνα για το πρώτο, είναι σαν να θέλουμε να κάνουμε μία τρύπα στο νερό.
    Εάν καταφέρουμε όμως το πρώτο, θεωρώ ότι αυτόματα στην ίδια χρονική στιγμή, καρδιακά και ολοφώτεινα, γευόμαστε και το δεύτερο, διότι ανοίγει η καρδιά μας, το Άγιο Φώς μας λούζει, μας φωτίζει, και μας ξεπλένει, και πέπλο φεύγει μπροστά από τα μάτια μας.
    Η οπτική των πραγμάτων αλλάζει και τα πρόσωπα δεν πρεσβεύουν αυτά που νομίζαμε.

    Εδώ σε αυτό το σημείο, ο Θεός που μας φώτισε και μας δίδαξε την Ορθότητα Της Αγίας Πίστεως, μας περιμένει δίνοντας χρόνο να ενταχτούμε εκεί που είναι η Αγιότητα Των Δογμάτων και όχι στη σκοτοδίνει των αιρετικών φρονημάτων. Εάν δεν αρπάξουμε την ευκαιρία με σβελτάδα, θάρρος, τόλμη και αγάπη προς Τον Θεόν, τότε μετά από λίγο επιτρέπει ο Θεός και χειρότερη μάσκα μας βρίσκει και δυσκολότερα την βγάζουμε μετά από πάνω μας.

    Ο τρόπος να φτάσουμε σε αυτό, είναι η πρώτη παράγραφος, και ο τρόπος για να κρατήσουμε τον εαυτόν μας αληθινό απλό και χωρίς μάσκα, είναι η ένταξή μας με ευλογημένο Αγώνα στην Μία Αγία Εκκλησία του Χριστού μας, όπως Εκείνος μας την έχει παραδώσει, μέσω Των Αγίων Πατέρων, κατακάθαρη από αιρετικά φρονήματα και Υπέρλαμπρη και Αγιάζουσα.

    Αξίζει να δοκιμάσουμε για να γνωρίσουμε την αληθινή χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυχαριστώ τον κύριο Μαρίνο γιατί τα σχόλιά του αγγίζουν την ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?