7 Σεπ 2014

* ΜΙΑ ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ


Ο ΘΕΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ.

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος7/9/14 17:06

    Δυστυχως ετσι ειναι.. οχι μονο χρησημοποιουμε τους ανθρωπους και αγαπαμε τα πραγματα αλλα δεν αναγνωριζουμε απο ποιον προερχονται ολα οσα εχουμε, ενω δεν μας ανηκει τιποτα, οπως ειπε και ο Μ. Αλεξανδρος ερχομαστε με αδεια χερια και φευγουμε με αδεια χερια, οτι αποκτουμε και οτι εχουμε εδω μενει.
    Αναγνωριζουμε και αγαπαμε την κτιση και οχι τον κτιστη, και για να αγαπησουμε τον πλησιον μας πρεπει να εχουμε καποιο οφελος αλλιως αδιαφορουμε και αυτη την αδιαφορια θα την πληρωσουμε πολυ ακριβα.
    Ο κυριος μας λεει οσο αξιζει μια ψυχη δεν αξιζει ο κοσμος ολος αλλα εμεις βλεπουμε μονο το κρεατινο σωμα και οχι την αθανατη ψυχη που κρυβεται μεσα σε καθε ανθρωπο.

    Ακουστε τι λεει ο Σολομωντας για την υλη και τα πραγματα:
    «έχτισα», λέγει, «για τον εαυτό μου σπίτια, φύτεψα κήπους και παραδείσους, αμπελώνες και πισίνες με νερά, απέκτησα χρυσό και άργυρο, όρισα να μου τραγουδούν τραγουδιστές και τραγουδίστριες, απέκτησα πρόβατα και βόδια» (Εκκλ. 2, 4-8). Πραγματικά κανένας δεν έκαμε τόσο τρυφηλή ζωή, κανένας δεν υπήρξε τόσο ένδοξος, κανένας τόσο σοφός, κανένας τόσο άρχοντας, κανένας δεν είδε τα πράγματα να συμβαίνουν τόσο πολύ όπως τα ήθελε αυτός. Τι λοιπόν; Τίποτε από αυτά δεν ωφελήθηκε· αλλά τι λέγει μετά από όλα αυτά; «Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι ακριβώς είναι και έτσι πράττεις. Ο Θεός στέλνει ανθρώπους να εργαστούν την αγάπη, διότι όσα σχόλια γράφτηκαν στην προηγούμενη ανάρτηση, από αγάπη για τον άνθρωπο γράφτηκαν και ήταν καταθέσεις ψυχής και πνευματικό απόσταγμα της καρδιάς, και εσύ τα ακυρώνεις και τους προσβάλλεις, ενώ θα έπρεπε να σεβαστείς την ελεύθερη γνώμη, σκέψη και άποψη Και να τους ευχαριστήσεις γιατί θα πρέπει να αισθάνεσαι όπως αισθάνομαι και εγώ. Ευεργετημενος.
    Γιατί;
    Άνθρωπος που δεν σέβεται ελευθερία γνώμης και προβάλλει δήθεν δικαιολογίες του τύπου, δεν απάντησες η έγραψες περισσότερα, Η δεν έγραψες με ζουμί τη γνώμη σου ή Και διεγραψες την πνευματική εργασία του οποιου. αναγνώστη, δήθεν για να κρατήσει τάξη και δεοντολογικά άγραφα υποκειμενικά προσχήματα ιστολογίου για μένα ειναι τουλάχιστον ανήθικος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/9/14 08:39

    ...φανταστείτε να εγκαταβιωνατε σε μοναστηρι .Ο ενας θα εψαχνε για σκητη και ο άλλος για κανενα σπηλαιο οπου μονον ψαροπούλια θα συμβιωναν ....
    διευχων ζητούμε συγνωμη!π

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?