23 Απρ 2010

* ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΦΑΝΑ

ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΟΥΝ?

Πολλες οικογενειες που για καποιους λογους δεν μπορεσαν να αποκτησουν παιδια,αποφασιζουν να υιοθετησουν παιδια απο ορφανοτροφεια.
Αυτο δεν ειναι κακο,μαλιστα και αυτα τα παιδια εχουν δικαιωμα να ζησουν σαν ολους τους υπολοιπους,χρειαζονται μια οικογενεια που θα τους αγαπαει.
Τα λαθη και την ...
ανωριμοτητα των γονεων ομως την πληρωνουν αυτα τα παιδια.
Κανεις δεν μπορει να καταλαβει την ψυχολογια των ορφανων,ζουνε σε ενα ξενο μερος,ζουνε χωρις μανα και πατερα,τα μεγαλωνουν καποιοι αλλοι ανθρωποι.
Μεγαλωνουν χωρις την ζεστασια των γονεων τους,σκεφτειτε τις μεγαλες γιορτες οπως Χριστουγεννα,Πασχα κτλ που τις περνανε χωρις γονεις,και τοσες αλλες φορες που χρειαζονται αγαπη.
Ποσα κοριτσια ανυπαντρα αποφασισαν να κρατησουν τα παιδια απο τις παρανομες σχεσεις αλλα να τα εγκαταλειψουν επειδη δεν ηθελαν παραπερα υποχρεωσεις στην ζωη τους.
Απο την μια καλα εκαναν,αν το σκεφτουμε οτι δεν εβαψαν τα χερια τους με αιμα αθωο, με μια εκτρωση,αλλα εβαλαν στην ψυχη τους τυψεις με την εγκαταλειψη των παιδιων τους σε καποιο ιδρυμα, επειδη δεν σκεφτηκαν ωριμα την καταλληλη στιγμη.
Και ερχονται οικογενειες ατεκνες αλλα ακομη και με δικα τους παιδια και υιοθετουν επιπλεον παιδια για την οικογενεια τους.
Και αυτα χρειαζονται αγαπη και φροντιδα,θα πρεπει να τα δουνε ως δικα τους παιδια και οχι σαν ξενα.
Δεν ειναι καθολου ευκολο αλλα δεν γινεται και αλλιως.
Αν δεν υπαρχει αγαπη,τιποτε δεν στεκεται ορθιο,θα υπαρχουν προβληματα παντα.
Εχουμε γνωρισει οικογενειες με βιολογικα παιδια που αποφασισαν και υιοθετησαν και επιπλεον αλλα παιδια ορφανα,γιατι εχουν μεσα τους αγαπη.
Οι υιοθετησεις δεν ειναι μονο για οσα ζευγαρια ειναι ατεκνα λογω σωματικων προβληματων,αλλα ειναι και για οσους εχουν μεσα τους πραγματικη αγαπη για τα παιδια.
Αυτοι που εχουν την δυνατοτητα να μεγαλωσουν παιδια,δεν το κανουν,προτιμουν καπως αλλιως να περνανε την ζωη τους.

ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.
Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΟΛΟ,ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/4/10 13:57

    Χριστος Ανεστη!πολυ καλη η αναρτηση σας.εχω γνωρισει μια τετοια περιπτωση μεγαλης κοπελας ορφανης απο την κοζανη η οποια σε ηλικια 12 ετων εχασε την μητερα της και τον πατερα της και εργαζοταν το παιδι στα καπνα οπου εβρισκε και μουλεγε πως οι Ελληνες γειτονες κανεις δεν ηρθε να της χτυπησει την πορτα που ηταν μαζι με την αδελφη της 17 ετων να της δωσει ενα αυγο να φαγουν και ξερεις ποιος εφερνε κρεας και γαλα σε αυτα τα παιδια; οι τουρκαλες γειτονισες παρακαλω ...τα βοηθησαν τα παιδια --Σημερα ειναι παντρεμενα τα παιδια αυτα και ειναι πολυ της εκκλησιας κοπελες.---------ειναι πολυ ευαισθητες οι ψυχες αυτες.Ο θΕΟς ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ---Γνωριζω δε περιπτωση που εφεραν στην πορτα οικογενειας μωρο πριν χρονια και το μεγαλωσαν οι γονεις οι θετοι και σημερα ειναι εφημεριος στην περιοχη που μενω στην εκκλησια μας.βλεπουμε λοιπον πως μπορει καποιο απο τα μωρα αυτα που πετουν η σκοτωνουν με τις εκτρωσεις να βγει κανεις ιερεας-μοναχος-κ.λ.π ενας Αγιος -----------------πηνελοπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΓΑΠΗΤΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ...
    ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
    ΠΟΛΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΦΑΝΑ ΠΑΙΔΙΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΨΥΧΕΣ ΕΙΝΑΙ,ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΣΕ ΤΙΠΟΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ.
    Ο ΘΕΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΦΗΝΕΙ ΜΟΝΑ.
    ΚΑΠΟΙΑ ΛΥΣΗ ΘΑ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Εσεις τι λετε?